Shamanistiske rammetrommer og rasler

Kommentar fra kunder

Ramt af lynet

Kæreste Susanne og Erik

Som jeg allerede har skrevet, kom min Shamantrommen hjem i mandags, og jeg var meget glad for at mødes med dens ånd ! Og nu, efter at jeg har udført en indvielsesceremoni og præsenteret Trommen for verden, kan jeg berette lidt mere.

Min Shaman Trommen hedder VEL (udtales som ”vel” i velbekomme). Sådan kaldes det guddommelige “Skandas”  Uovervindelige Spyd i mytologien – det spyd, som ødelægger vores mørke, uvidenhed og ego samt bringer lys.
Dette er ikke min første Shamantromme, men den er den første, der kom til mig på en sådan lidt mystisk måde og også straks har bragt gaver med sig. 
Jeg har aldrig tænkte på, hvordan denne Tromme skulle se ud, hvilke symboler eller ideer den skulle bære i sig !
Den Kraft, der inspirerede mig til at bringe den ind i denne verden, viste selv, hvordan den skulle se ud og hvem den skulle skabe. 
Jeg skulle bare roligt overgive mig til processen, slet ikke skynde på, bare vente. Selvfølgelig vidste jeg ikke på forhånd, hvad denne Tromme ville bringe mig… 

For at gøre den lange historie kort vil jeg bare sige, at den dag du Susanne blev færdig med at lave Håndtaget af lynramt birk, og Erik monterede Håndtaget ind i Trommen, og at Trommen hermed blev erklæret som endelig født… På denne dag blev jeg selv ramt af lynet. 

Det var et kraftigt tordenvejr den dag, 28. maj. Mine kolleger fra den shamanistiske verden fortalte mig, at jeg på denne måde har modtaget Initiering, og nu må jeg være klar til ændringer i min krop og bevidsthed. Men jeg forstod det også selv. Som du, kære Susanne, nynnede i sangen, mens du lavede denne Tromme: ”That’s how the Light gets in…” Jeg opfatter det som en velsignelse, og også som en tilladelse og ret til at komme ind i shamanismens og magiens verden. 

Da jeg blev ramt af lyn, fik jeg heldigvis ikke nogen forbrændinger, bare et par pletter på hovedet og under øjenbryn, som snart vil forsvinde. Men jeg har stadig nogle neurologiske og hjerte-kar effekter i kroppen (som er klassisk med den slags trauma). Siden den dag sover jeg kun et par timer om natten, da jeg det meste af tiden oplever lynets energier i kroppen. Måske vil disse effekter forsvinde efter et stykke tid, men i øjeblikket nyder jeg dem😊

Kære Susanne og Erik, jeg vil meget gerne takke jer for jeres dygtige arbejde. Og for at I har en bemærkelsesværdig og sjælden evne til at høre og lytte til hvisken og tegnene fra Kraften. Jeg vil gerne takke for jeres kreativitet, flittighed, for jeres omhyggelige holdning til processen, og så for kærlighed og opmærksomhed for detaljerne! Det var igen en stor fornøjelse og glæde for mig at arbejde sammen med jer!
Også mange tak, Susanne, for din detaljerede beretning om, hvordan arbejdet med Trommen foregik. Hver eneste ord i denne beretning er poetisk og bærer en besked, og det var vigtigt for mig at høre det, for at jeg bedre kunne forstå Trommens ånd, natur, energier og budskaber.

Praktisk set har Trommen en vidunderlig og varm lyd – jeg kunne ikke forestille mig, at en tromme af relativt lille størrelse kunne være så kraftig og klangfuld. Og den er let, lys og hurtigt som en påfuglefjer, som er meget vigtig i mit arbejdet. Og så skaber Trommen et indtryk af Blidhed (Tendernes)… Så den virkelige skabende kraft ikke er grov, men blid, ligesom kærlighed.

Kære Susanne og Erik, en gang til mange tak for jeres arbejde! Måske har I allerede fået det fortalt, men jeg vil også sige det. I er vidunderlige tryllekunstner og smukke mennesker, og jeres ideer, kreativitet og energi bringer glæde og skønhed til verden. ”That’s how the Light gets in…” 

Jeg ved, at når tiden kommer, vil jeg vende tilbage for at vi igen kan have fornøjelsen af sammen at bringe noget smukt og magisk til verden.

De kærligste hilsner fra Dina

Cave-ceremomie-682x1024
Shamanistisk Værktøj anvendt i teater forestilling for børn.

“I efteråret 2011 spillede jeg “Ravperlen fra Mårhøj Gravhøj” 43 gange inde i gravkammeret på Danmarks største et-kammer jættestue, Mårhøj jættestue på Hindsholm på Fyn. Her havde jeg den store glæde at kunne bruge en tromme og diverse rasler, som Erik og Susanne havde lavet til mig. De rituelle instrumenter hjalp mig til at fornemme en helt anden tid, stenalderen, og de bar gennem forestillingen. De blev lige med det samme til mine smukke fortælleredskaber. Anette Jahn, historiefortæller fra Måle Fortælleteater.    
varme hilsner fra Anette

Hei!
Da vil jeg bare meddele dere om at tromma har kommet hjem til meg. J Den er i perfekt stand, og har ingen transportskader. Dere har pakket og emballert den veldig bra, så reisen har gått uten problemer. Det er MEKTIG tromme det her, og FOR EN LYD, ho ho! Har aldri hørt SÅ bra lyd fra reinsdyrskinntromme noen gang før. Det er en ørn  på tromma, men når jeg hørte lyden fra den – den  var som torden – mektig, kraftfull og sterk – så slo det meg umiddelbart at dette må da være en ”Thunderbird” – Tordenfugl. J 
Det er i sannhet en meget, meget imponerende tromme dere har laget og den er helt perfekt for meg. Når jeg så den første gangen, så var det ikke tvil, dette er den fineste tromma jeg noen gang har sett tror jeg, og jeg liker  fargen på den, sort med brune flekker her og der – ørnetegningen/tordenfuglen er utrolig vakker og den er solid og godt laget, og ligger perfekt i hånden. Trommepinnen som følger med passer perfekt og bidrar til den mektige og utrolige lyden.
Jeg har en nettside – www.thespiritwalker.net – ta en titt. J Jeg tenker dere vil se at tromma vil passe bra inn hos meg og den ”stilen” jeg har. 
Takker igjen for en fantastisk fin tromme, som er verdt hver eneste krone! Jeg vil definitivt anbefale dere videre til alle som skal kjøpe tromme, DET er det ingen som helst tvil om. J

Mvh
Lars-Erik Lie, Trysil, Norge

Jeg blev fuldstændig slået tilbage i stolen da jeg kiggede trommer!!!!!!!!!!!!!!!!
Der er sket noget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeg er nødt til at eje Moder Jord.
Hun er min!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mit hjerte er fyldt med taknemlighed og glæde over at se denne smukke universelle tromme.
 Trillee, Skaven. …

Hei Erik og Susanne

Takk for kraftsmykket, det har virkelig en indre kraft som den deler rikelig med seg. Fantastisk piece off art som dere alltid klarer å levere, jeg er meget fornøyd og jeg takker dere for alt dere har gjort for meg.Trommen fungerer meget godt og jeg er veldig fornøyd med resultatet, den samarbeider meget godt med meg og gir meg mange gleder, fantastiske resultater og reiser.  

Tromme hilsen J  Helge Norge 

Hej Erik og Susanne,

Tusind tak for den vidunderlig væsen som har kom ind til mit liv. Den er helt bestemt en smuk tromme, og føles som den helt rigtig tromme til mig. Den er fantastisk til at synge ind i ….wow!!!!!!!
Jeg glæder mig at rejser sammen med den! Det er en fantastisk gaver at brug jeres håndværk til at glæder andre på 🙂 Tak!!!

Knus Christine

Hejhej 🙂

Jeg ville bare lige sige at trommen er kommet godt frem, og er nu på færøerne. Den er helt fantastisk. Takk.
Venlig hilsen Eivør

Hei, og takk for en kjempeflott rasle !!

Den har kommet vel frem, og er et  “nydelig”  arbeid :-))
Jeg vil også få takke for einen, dere sendte med. Den skal jeg bruke 
når jeg innvier raslen.
Jeg skal på sjaman undervisning om 11 dager, og gleder meg til å vise 
den frem til alle der :-)))
Ønsker dere en fortsatt god helg :-))

Med vennlig hilsen
Marianne, Norge

Hej Susanne 
Tak for vejledningen. Og så vil jeg bare sige at jeg er vildt glad for min nye tromme! Den synger!  Det er virkelig helt fantastisk! Det var også dejligt at møde dig og Erik, og høre lidt om trommen og dens tilblivelse. Jeg er slet ikke i tvivl; det er den helt rigtige tromme. Så tak fordi jeg måtte komme forbi! 
bedste hilsner
Ellen 

Hei!
I dag fikk jeg pakke fra Danmark. Trommen er kommet vel hjem:)   Jeg er så glad og fornøyd for at alt gikk som dere lovet, tusen takk!  Jeg ser at det er et solid og godt håndverk, og lyden er veldig god. Jeg skal innvie den i kveld ved fullmåne. Samtidig vil jeg takke for en flott trommestikke, “Trommeposen” og røkelsen som dere  sendte med : )
Vennlig hilsen Reidun, Tronheim, Norge 

Hej Susanne og Erik Blot for at fortaelle at trommen er modtaget med stor glaede. Den er flot, dyb og bare den helt rigtige. Tusinde tak. Mange hilsener Lisbet 🙂  Somerset, England

Mange tak.   
hils din mand mange gange og sig til ham jeg er meget glad for min tromme og jeg anbefaler hans håndværk til andre der står og vil investere i en tromme. 
mange tak for handlen og forsat god dag til jer begge. 
venlig hilsen karsten.

Greetings, folks,
I wanted to let you know that my drum came in the mail just fine. It was just as I wanted it, clean and blank, no spirit in it yet. I decorated the drum with the Nine Worlds and many other sacred symbols, and called the spirit into it, and she woke up. Her name is Talu, which is old Anglo-Saxon for “story”, “tale”, “accounting”. She is a divinatory drum – one places a querent’s small object on the surface, strikes gently from underneath, and the object jumps to a symbol that is the right answer. She wanted bells and other decorations (I think she is a bit vain) so I carefully drilled tiny holes around the back edge, and hung various bells, clappers, bags of stones and herbs, and other amulets given to me by friends. Many folks donated to her decoration.

I’m attaching a photo of myself holding her so that you can see how she turned out. The other photo is of the back, and all the amulets. I want to thank you for making such a beautiful piece of craftsmanship, and I am glad that you folks are doing this sacred work.

Blessings,
Raven Kaldera Ma. USA.
http://www.northernshamanism.org