Trommebygnings Kurser

Beskrivelse af kursus i trommebygning

 

– En kombination af praktisk håndværk og en shamanistisk rejse 

 Et fantastisk spændende kursus, hvor det at bygge en shamantromme  også er en personlig spirituel proces og hvor resultatet bliver din egen unikke tromme. 

 Vi tilbyder 5 spændende, intensive dage med introduktion til – og fordybelse i den shamanistiske verden, i forbindelse med det at bygge din egen unike Shamantromme. Gennem mange shamanistiske rejser (Trommerejser) åbnes op for individuelle og kollektive spirituelle oplevelser – og du vil gradvist  etablerer et helt specielt forhold til din tromme som et shamanistisk arbejdsredskab. 

Centralt for kurset er vores arbejde i grupperummet. Her foregår trommerejserne og kursisterne opfordres til at skrive oplevelserne ned inden de deles, helt eller delvist med gruppen. 

En Trommerejseoplevelse er en gave til selvreflektion og   at formulere og dele oplevelsen er vigtigt for én selv – og lærerigt for den som lytter.

Det er også i grupperummet vi – på lånte trommer – vil arbejde med forskellig former for tromning allerede fra første dagen, og med trommer, rasler, lyde og bevægelser vil vi dagligt gennem hele forløbet arbejde med at “tune ind”, tage kontakt til kraftdyr/hjælpere og samtidig “rejse” gruppeenergien til fælles bedste

Under kursusforløbet vil vi tromme, rasle og opholde os i naturen, med det formål at få kontakt til åndeverdenen for at få hjælp til at skabe vores Trommer. 

Vores kurser i Trommebygning har vi valgt at afholde som internat idet arbejdet med at fremstille en tromme er en intensiv proces, hvor vi kombinerer håndværket og den shamanistiske rejse. 

Vi påregner at være igang fra først på formiddagen til ud på aftenen.   

Den sidste nat på kurset er speciel. – Her ”fødes” Trommen og denne nat vil der være mulighed for at holde vågenat hvor de som har lyst kan tromme, synge, rejse, eller blot sove i det rum, hvor trommerne natten over får hver sin lyd.

Der kræves ingen specielle forudsætninger for at deltage i kurset andet end lysten til at arbejde med dine hænder samt åbenhed og vilje til at være en del af fællesskabet og den gruppeenergi som opstår.

laila-074

På kurset vil du få følgende materialer til din tromme: 

1 håndlavet tromme-rem af birk, bøg, fyr eller ask, 35-50cm i diameter, 1 trommeskind af afhåret rensdyr, ca. 30 håndlavede trænagler til fastgørelse af skindet, forskellige plantefarver til evt. indfarvning af skindet samt uld til filtning af trommestik. 

De praktiske ting omkring selve kurserne – tid – sted – madordning – pris osv.  afhænger af hvor vi afholder de enkelte kurser .

Kurset kræver ingen forudsætninger, men har man kendskab til at “rejse” vil det være fint. Er du i tvivl så ring til os… Og hvis du tænker at det kan du nok ikke – Så ring endelig!

Den praktiske del af trommebygningen kræver ingen specielle forudsætninger.

Kurser i Trommebygning  

” 5  Dages Kurser i at bygge din egen Shamantromme “

I Sverige  
Kurserne afholdes på Älvhöjden 207, 71492 Kopparberg. 
Älvhöjden er en smuk gammel ødegård, midt i den uberørte svenske Finnskogen. beliggende i den nordlige del af “Örebro Län” –  Landskabet, naturen, stilheden og dyrelivet er fantastisk her. Et sted hvor man virkelig mærker sig selv og kan finde ro. 
Her findes masser af vilde bær og blomster. Elge, rådyr, los, ulve og bjørne har hjemme i skovene, selvom de 3 sidstnævnte er sky og meget sjældent ses. 
Gården er perfekt til formålet der er fred, ro samt masser af plads, både ude og inde. 
Der findes gode køkken, toilet – og bade faciliteter på gården. Værelserne er lyse og venlige med plads til 2 – 3 personer.  

Trommebygnings Kursus i Sverige …   ( International workshop sprog: Engelsk )  

Onsd. – Sønd.

Vi holder en pause med kurser i Trommebygning ! 
Men bygger stadig Trommer til salg og i samme ånd.

Kursusprisen er 5800 Dk.kr. eksklusiv kost.  
Depositum på 1700 Dk.kr  
Restbeløb på  4100 Dk.kr – betales senest d. 1 Juli.     

   I kursusprisen indgår logi samt alle materialer til din tromme. 

Yderligere praktisk information … 

Af hensyn til folk der kommer langvejs fra, vil det være muligt, at ankomme dagen før – og blive til dagen efter kurset. 
Ekstra overnatning koster 110 Dk.kr. pr. nat.  
Der er dynetøj på stedet og man kan medbringe sengelinned selv (som også kan bruges til at pakke sin Tromme ind i på hjemrejsen) – eller man kan leje sengelinned for 50 Dk.kr. 
Deltagerne står for egen kost under kurset – man kan medbringe sin mad eller handle ind i Kopparberg hvor der findes supermarked.

Der er fine togforbindelser fra København til Kopparberg 
For rejsende der kommer med tog er der er mulighed for at  blive afhentet på  stationen i Kopparberg.  

Tilmeldingen sker efter ”først til mølle” princip og er gældende når vi har modtaget dit depositum.

For yderligere information, samt tilmelding til kurserne i Sverige.

 Kontakt Erik og Susanne

e-mail se@shamantrommer.dk 

  Telefon: + 45  62 80 00 52  Mobil: + 45 23 70 30 05 

Klik redigerknappen for at rette denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Billeder fra Kursus – i Sverige

Billeder fra kursus – i Danmark

Langeland

Thy

Deltagerkommentar

Deltager kommentar.

Kære Erik og Susanne.

Tusinde mange tak for fem skønne dage. Fantastisk, så intenst, dybt og højt, hele processen har været. At rejse på den måde, er sandelig at leve!

Jeg er meget glad for den gode hjælp I gav mig på alle planer. Min tromme er dejlig, den synger og har en fantastisk skøn efterklang.

Alle de smukke minder fra kurset bor nu i min tromme og jeg sender jer kærlige tanker, når jeg står med den i hånden og beundrer den med øjne, ører og hænder. Tak I to. Jeg håber vi ses snart igen. Indtil da: Alt godt til Jer!

Kærligste hilsner fra

Helene.  Thy.

Deltager kommentar

Jeg har været på kursus i Shamantromme-bygning

…..og du kan lige tro det var det mest fantastiske.

Den 5. maj og frem til søndag den 8. maj holdt Erik og Susanne nemlig kursus på Espelund Vækstcenter i Stenstrup på Fyn. Fire spændende dage med shamanrejser, trommebygning og hyggeligt selskab med interessante mennesker.

Så går du med en interesse for shamanisme og trommerejse, så er det helt klart et kursus udover det sædvanlige. En unik mulighed, som jeg varmt kan anbefale.

 Trommerne  som Erik og Susanne normalt laver, og de trommer som vi der deltog i kurset fik lavet og tog med hjem, er på hver deres måde unike og fantastiske – lyden og energien i dem er bare helt viduderlig.

Kurset i sig selv var også en super oplevelse, som jeg på det aller varmeste kan anbefale. Så vær opmærksom på, hvornår Erik og Susanne igen tilbyder deres evner udi trommebygning.

Det som gør det til noget helt specielt, er den tid og energi som bliver lagt i arbejdet. Det er nemlig ikke bare sådan at bygge en shamantromme.

På hver del blev der trommerejst for at få hjælp til at skabe den helt rigtige tromme her i det fysiske univers.

Først skal man vælge den rem, som trommen skal laves af. Når remmen er fundet og limet, snittet, tilpasset, boret og ikke mindst pusset, er det tid til at rejse igen, denne gang for at finde det helt rigtige skind.

Skindet skal også nusses, farves og tilpasses. Der er nagler som skal snittes (nagler er de træsøm der til sidst skal holde skindet) og andre småting der skal ordnes, før det endnu engang er tid til at rejse. Denne gang er det for at finde sit eget kraftsted. Endnu en rejse for at finde det rigtige håndtag og den rigtige trommestik.

Det er helt vidunderligt fantastisk dejligt at være sammen med søde mennesker og så arbejde på sin tromme fra man vågner om morgen til man går i seng om aftenen. Der var ikke tid til meget andet end at arbejde på alle trommens dele, trommerejse, tromme på Erik og Susannes trommer, spise og sove.

Så da vi kom til vågenatten lørdag aften og det var tid for trommerne at blive født (påsætning af skind på rem og skindets tørring over natten) – var vi alle høje på fin energi og gode vibrationer, så midddagsmaden udviklede sig til det rene fnisegilde.

Det blev ikke til megen søvn lørdag nat, og søndagen gik med at filte trommestikker og gøre trommens håndtag fast. Så det var nogle trætte, men meget glade og stolte shamantromme ejere som søndag eftermiddag kunne hilse på deres nye tromme.

…..og hvilken lyd og ikke mindst energi…… WAU siger jeg bare WAU WAU…. aldrig havde jeg troet at jeg kunne være medskaber af noget så smukt, unikt og fanstastisk.

ET KÆMPE TUSIND TAK til Erik og Susanne for et helt igennem mageløst kursus.

….. og en sidste ting – hvis du nogen siden tænker at du godt kunne tænke dig en Shamantromme, så byg den selv sammen med disse dejlige mennesker.

Yahete (fra mit hjerte)

Halfdan Pommerencke

Kursus in dans og shamanisme for kvinder

Om Orientalsk dans & Shamanisme

 

Er der sammenhæng mellem shamanisme, den orientalske dans og vore egne rødder?  Og kan vi atter vække gamle ritualer til live og få glæde af dem ?

Den orientalske dans var oprindelig et gammelt frugtbarheds ritual til ære for moder jord. Dansens rødder går  20 – 30.000 år tilbage fra før vor tidsregning. I Historien bliver den derfor ofte omtalt som  ”The Oldest Dance”. Essensen af denne dans var en illustration af livets cyklus:

Elskoven, fødslen, livsglæden og døden.

Mange steder i verden findes der spor af lignende gamle danseritualer, hvor  gennemgående træk tyder på at dansen var en del af det spirituelle liv.

Shamanisme var og er overbevisningen om  at alt liv er besjælet.

Shamanismen er den  ældste spirituelle vej vi kender. Den omhandler vores forbindelsen til os selv, naturen omkring os – til alt liv.  Den omfatter en ærbødighed overfor denne indbyrdes forbindelse, der betinger og ligeværdigt beretter eksistensen af alt liv.

Tilbage i den tid hvor den orientalske dans har sine rødder var shamanisme fundamentet  i mange stammesamfund, kloden over. Fund af gamle frugtbarhedsstatuetter, udformet halvt som kvinder, halvt som dyr – leder tanken hen på en svunden tid og tyder på,  at den dyrkelse af moder jord som fandt sted engang måske var shamanistisk! – Hvis dette er tilfældet kan den orientalske dans meget vel have fælles  rødder med  shamanistiske ritualer for frugtbarhed. Kvindens stolthed og rolle var at videreføre slægten – At åbne sit skød og føde nyt liv. Et fænomen som i særdeleshed dengang, men også i dag må betragtes som stor magi.

Om kurset i dans og shamanisme for kvinder

 Et kursus der forbinder dans med den shamanistiske

  vej til indsigt i kvindens visdom.

På kurset kombinerer vi dansens rødder med det grundlæggende i shamanistisk praksis. 

Som kvinder rummer vi den cykliske og skabende kraft ! … denne kraft bor i bækkenet og kan vækkes til live ved at kombinere dansen med shamanistiske rejser. Gennem  dansen vil vi arbejde på at komme ned i kroppen, for at opleve hvordan vores krop i sig selv er et spirituelt ”Instrument”, der kan give en dybere indsigt i såvel din egen – som den kollektive kvindes visdom og Kraft.

Gennem shamanistiske rejser i de tre verdener, søger vi  kontakt til vore kraftdyr og åndelige vejledere.  

Gennem guidede rejser ind i kroppen og tilbage i tiden,  søger vi at få kendskab til indre ressourcer, vores aner – samt vække ”sovende” erindringer og  potentialer.

Kurserne omhandler Danseglæde, Intention, Fordybelse og har fokus på det at være Kvinde og at vores værdighed kommer indefra.

Underviser: Susanne

Shamanistisk Kursus – i Raslens Anvendelse.

Kontakt os vedr. næste Kursus 

Kommer også gerne ud til grupper !

Underviser : Susanne

 

Kursets indhold:

Ritualets betydning, og vigtigheden af jordforbindelse og centrering i relation til shamanistisk arbejde.

Man får ofte opfordringen “Følg dit Hjerte” !  … men hvordan? 

En af vejene er “Rejsen til de 5 Hjertekamre” – Denne Rejse er et spændende og udfordrene redskab.

“Rejsen” vil blive introduceret som guidet rejse og du vil få mulighed for at arbejde med individuelle intensioner. 

På kurset vil vi primært arbejde med Rasler – og du er velkomne til at låne en Rasle under kurset hvis du ikke selv har.

Da det bliver muligt at arbejde med individuelle spørgsmål – er du velkommen til at dig tænke over hvad der aktuelt kunne være spændende for dig “at Rejse på” !

Medbring også et tæppe til at ligge på under rejserne. 

Det er også muligt at købe rasler på kurset 

Min Baggrund:  

 Min indgang til det spirituelle var, da jeg som 17 årig gik ind i den tibetanske buddhisme. Jeg praktiserede visualiserings meditationen i 6 år og fik herigennem skabt et åndeligt fundament.

Senere stiftede jeg bekendtskab med shamanismen.

Selv om metoderne er urgamle, eller måske netop derfor, – gav mødet med en verden fuld af kraftdyr og åndelige hjælpere mig følelsen af at været kommet ”hjem”.

 Jeg har arbejdet med og undervist kvinder i orientalsk dans igennem 22 år.

Sideløbende har jeg uddannet mig inden for området og har optrådt i mange forskellige sammenhænge. Samtidig har jeg fordybet mig i dansens forskellige genre, dens historie og dens rituelle funktion.

 Gennem adskillige år levede jeg blandt sigøjnere. Jeg lærte deres sprog og var en del af et meget anderledes kvindeliv. Et liv hvor ritualer, magi og eksistensen af en åndeverden er en naturlig del at hverdagen. Jeg lærte deres danse og oplevede hvordan musik, sang og dans tjente andre og dybere formål end blot som underholdning. 

 Sammenholdt med min shamanistiske praksis, har det været oplagt at kæde min mange danseerfaring sammen med de muligheder der ligger i det at rejse shamanistisk.

I min undervisning sammenfletter jeg i dag disse to redskaber, som i fællesskab giver mulighed for at arbejde spirituelt med kvindeidentitet – og  urkvindekræfter.

 Susanne 

Kommentar

På danskurs med Susanne 

Jag har varit på danskurs med Susanne och det var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Aldrig har jag känt mig så i kontakt med min kvinnlighet och känt min kvinnokraft som då och mycket av det har jag bevarat efter kursen och tagit med mig in i mitt dagliga liv. Ja, nu kanske jag ljuger lite, jag har faktiskt känt den här kvinnokraften förr, då jag födde mitt andra barn och var helt i kontroll över processen och bara njöt av den trots smärtor, men den känslan försvann fort i vardagslivets alldaglighet.

Susanne har en fin förmåga att låta oss vara oss själva, i vårat ”här och nu”, samtidigt som hon med varsam hand för oss fram i en takt som passar oss. Hon anpassar sin undervisning till deltagarna och man blir bemött som en unik person. Bara det är värt att komma på kursen för.

Vi var flera olika kvinnor, verkligen olika, med olika bakgrund och förkunskaper och trots detta, eller kanske tack vare detta, fick vi ett härligt veckoslut. För mig var det en kurs full av glädje och sorg, skratt och tårar, samhörighet och ensamhet, stillhet och explosion men framför allt av kvinnokraft.

Mina vänner tyckte jag hade förändrats efter kursen, det tyckte min man också, på ett positivt sätt. Jag var mera självsäker, det ”strålade” om mig. Två veckor efter kursen skulle jag hålla ett föredrag som jag varit väldigt nervös för. Före föredraget gick jag in på handikapptoaletten och dansade som jag lärt på kursen. Jag kände hur min nervositet rann av mig och hur jag fylldes med kraft. Föredraget gick som en dans. Efter fem minuter var det knäpptyst i salen och när jag var färdig brast publiken ut i applåder. En väninna till mig, som var med på föredraget, sa att det talade om gick rakt in i hjärtat på henne och hon kunde inte förstå hur jag gjorde det. Detta är inte den reaktion jag brukar få när jag håller föredrag. Det brukar vara ok men inte mer. Så tack Susanne! Jag ser med stort intresse, glädje och spänning fram emot din fortsättningskurs. Jag kommer att vara där!

Anja Normann

Kommentar :

Jag var i somras på kurs hos Susanne på Älvhöjden. Det var en fin och spännande helg med orientalisk dans och shamanism. Att dansa bort en hel del försvar för att sedan kunna vara mera öppen för dom inre resorna vi gjorde var en stor upplevelse.Under två av dom många vi gjorde resorna fick jag ord till mig som blev en dikt som jag gärna delger er.

Kom min själ och låt mig renas

Kom min själ in i jorden

Kom min själ och hela jorden

Kom min själ med längtans lust

Kom min själ och lev ditt liv

Kom min själ och låt mig lysa

Kom min själ och våga möta

Kom min själ och våga visa

Kom min själ och var dig själv

 

Ett varmt tack till Susanne för en jättefin helg.

Kram Lotta